Статті

Етапи розробки бренду або ребрендингу компанії в Україні



Ребрендинг компанії або створення бренду з нуля (що називається брендингом) має на увазі кілька етапів діяльності. Зазвичай цією роботою займаються компанії, кожна з яких може мати власну специфіку роботи в залежності від того, які маркетингові інструменти та методики використовують їх спеціалісти. Однак, можна виділити та нижче навести загальні етапи розробки бренду у наступному хронологічному порядку:

1. Проводиться вивчення та аналіз ринкової ситуації. На даному етапі збирають початкову інформацію про положення ТМ на ринку, якщо виконується брендинг компанії або про те, яке місце в ринковому просторі займає продукт, якщо товарний брендинг здійснюється.

2. Досліджуються ознаки ідентичності товару чи компанії, виходячи з яких споживачеві найлегше ідентифікувати бренд. Досліджуються відмінності та переваги майбутнього бренду, щодо найближчих аналогів та прямих конкурентів.

3. Розробка позиціонування бренду серед конкурентів над ринком. Мета позиціонування бренду – донести до споживача, що перед ним єдина у своєму роді торгова марка чи найкращий у світі товар чи послуга. В результаті правильного позиціонування, у споживача має створитися стійка позитивна думка про бренд, і зрозуміло тій компанії або продукті.

4. Розробляється концепція бренду, яка описує, що має бути брендом. Які емоційні, ціннісні, ідентифікаційні, статусні, вербальні та функціональні характеристики він повинен мати та втілювати в життя.

5. Розробляється бренд бука. Це документ, який є складовою створення будь-якого бренду. Бренд бук включає графічні схеми зміни поведінки бренду в тій чи іншій ситуації, а так само рекомендації про те, як потрібно діяти в кожній з них, щоб управління брендом було передбачуваним і систематизованим і приносило прибуток компанії.

Наведені вище етапи мають умовний поділ. Створення бренду обов'язково включають безліч інших процесів, таких як створення ідеї та імені бренду (неймінг), створення легенди бренду, розробка асоціативних образів, створення атрибутів бренду, можливе виготовлення рекламних матеріалів і багато іншого, про що ми розповімо вам у наших інших статтях .


Замовити комплексне створення бренду в нашій студії
Ви можете за телефоном: +38 067 799-84-98
.


 

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або телефонуйте:
+38 067 799 84 98